"Śledzie w sosie curry"
- 4 do 6 marynowanych dużych śledzi
- 2 małe posiekane cebule
- 4 czubate łyżki majonezu
- 4 czubate łyżki pełnego jogurtu
- 2 łyżeczki curry
- sok z pół pomarańczy
- 1 czubata łyżeczka cukru trzcinowego
- sól, pieprz,
- 2 małe posiekane cebule
- 4 czubate łyżki majonezu
- 4 czubate łyżki pełnego jogurtu
- 2 łyżeczki curry
- sok z pół pomarańczy
- 1 czubata łyżeczka cukru trzcinowego
- sól, pieprz,
- zielenina do dekoracji /opcjonalnie/
Śledzie pokrój na kawałki, cebulę w kosteczkę. Śledzie połóż w salaterce.
Majonez wymieszaj z jogurtem, curry i cukrem, dopraw sokiem z pomarańczy i solą, dodaj pokrojoną drobniutko cebulę. Dopraw pieprzem. Sosem polej zawartość salaterki. Udekoruj zieleniną.
Można od razu podawać, albo wcześniej wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz