wtorek, 3 grudnia 2013
Ciasteczka pod choinkę
Grudzień... czas zacząć działania przedświąteczne. Na początek ciasteczka, które pewnie i tak Świąt nie doczekają... :)
"Ciasteczka pod choinkę"
- pół filiżanki masła
- 2 jaja
- 1 filiżanka cukru
- 1 łyżeczka zapachu migdałowego
- 3 i 2/3 filiżanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli
- małe opakowanie serka mascarpone
Wszystkie składniki zarabiamy ręcznie lub mikserem. Wkładamy do lodówki na dwie godziny. Wałkujemy, wycinamy i pieczemy na 200stC do zazłocenia. U mnie było 9 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz