Moja córa się nudziła i to cudo dziś zrobiła... bezglutenowa jedna :).
"Bezglutenowe ciasto czekoladowe"
-pół filiżanki czekolady w kawałkach
- pół filiżanki kakao w proszku
- 5 łyżek wody
- pół filiżanki mąki bezglutenowej+ ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia
- pół filiżanki oleju
- pół filiżanki cukru
- 3 jaja
- kremówka
Rozgrzać w garnuszku wodę, ustawić miseczkę nad parą i rozpuścić w niej czekoladę z kakao. Dodać wodę.
Zdjąć miseczkę z garnka, przestudzić i wmieszać pozostałe składniki.
Przelać do natłuszczonej formy i piec ok.25 min przy 200st C.
wpraszam się na kawałek! :)
OdpowiedzUsuńNastępnym razem - dzisiejsze zjedzone! :)
Usuń