Zabawny, staromodny przepis. Łatwiutki, nie może nie wyjść. I jeśli się lubi kaszę mannę, to warto się pobawić :).
"Babka z kaszy manny"
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 szklanka kefiru
- 2 łyżki cukru
- pół łyżeczki rposzku do pieczenia
- 1 jajo
- Smietanka albo mleczko skondensowane albo sok owocowy do polania
Mieszamy kaszę z kefirem, jajem i cukrem. Zostawiamy na dwie godziny. Dodajemy proszek do pieczenia.
Formę do pieczenia dobrze smarujemy masłem, przelewamy do niej masę, pieczemy ok. pół godziny na 160-170 st C.
Na wydaniu polewamy śmietanką lub sokiem.
ciekawy pomysł, takiej nie jadłam:D
OdpowiedzUsuńLubię, nawet bardzo, więc do wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuń