wtorek, 4 września 2012

Buraki na dip przerobione

Najbardziej nie lubię, jak się staram i staram, a faceci w moim domu tylko powąchają i pokręcą głowami... Co, buraczki? A czemu takie dziwne? Ojej, jeszcze z lodówki?? Ja nie mogę, ja nie lubię, ja nie spróbuję. Po prostu szału można dostać. Gdyby nie to, że to mój ulubiony talerzyk to ... Ach, nic by się i tak nie stało. A dip z buraczków jest pyszny, zwłaszcza do grzanek z chleba :)












"Dip z buraków"

-ok. pół kg buraków
- 200g naturalnego jogurtu
- łyżeczka świeżo zmielonego kminku
- sok z połowy cytryny

Buraki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy ze skórki. Kroimy na części, wkładamy do miksera i miksujemy. Dodajemy jogurt i cytrynę. Na końcu kminek.
Podajemy z pieczywem, świetnie smakuje z tostami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz