piątek, 25 lipca 2014

Szybkie avocado

Avocado na szybko
Kocham avocado. Oczywiście musi być dojrzałe, lekko uginające się pod skórką. Zmiksowane, pokrojone, zgniecione... cokolwiek. W zależności od dodatków zmienia się w przekąskę, część czipsowej uczty albo elegancką przystawkę. Wczoraj potrzebowałam taką "od zaraz". I wyszła świetnie!















"Szybkie avocado"

- 1 dojrzałe avocado
- sok z pół limonki ew. cytryny
- owocowy ocet balsamiczny /opcjonalnie, można użyć odrobiny pieprzu/
- serek ricotta
- truskawki /1-2/

Truskawki płuczemy, kroimy w plasterki.
Avocado płuczemy, pestkujemy i obieramy ze skórki. Przekrajamy na pół, a następnie w plasterki. Skrapiamy sokiem z limonki.
Układamy na talerzu avocado, truskawkę i serek ricotta. Avocado polewamy octem balsamicznym do smaku.

2 komentarze:

  1. łał! coś pięknego! narobiłaś mi smakaa z samego rana!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A to się cieszę :) Myślę, że to wina kolorów ;)

      Usuń