sobota, 31 maja 2014

Sałatka z avocado, ogórka i kopru z ricottą

Bardzo, bardzo orzeźwiająca i sycąca, dzięki serkowi ricotta. Super dodatek, albo główne danie z grzankami.


















"Sałatka z avocado, ogórka i kopru z ricottą"

-1 długi ogórek
-2 dojrzałe avocado
- pęczek koperku
- łyżka oliwy
- łyżka octu balsamicznego
- łyżka musztardy, ostrej
- opakowanie serka ricotta


Ogórek myjemy, przecinamy na pół, pozbawiamy pestek za pomocą łyżeczki. Kroimy w cząstki. Avocado obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki, kroimy w kostkę. Koperek siekamy.
Mieszamy oliwę, ocet i musztardę.
Serek mieszamy z połową koperku, lekko pieprzymy do smaku.

Mieszamy ogórek  z avocado i drugą częścią koperku, polewamy sosem.
Na wierzchu ukladamy serek z koperkiem. Podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz