Delikatne danie na miłe popołudnie... pachnące bazylią.
"Kulki mięsne nadziewane mozzarellą"
- 500g mięsa mielonego
- 1 jajo
- 2 łyżki mleka
- 100g startego parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule posiekane
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- oliwa do smażenia
- pół litra rosołu
- sól, pieprz
- 100g mozzarelli pokrojonej w kostkę
Mieszamy mięso z jajkiem, mlekiem, parmezanem, posiekanym czosnkiem, ziołami. Formujemy kulki, do każdej wkładamy kostkę sera mozzarella, dokładnie zalepiamy. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Rozgrzewamy olej na patelni, obsmażamy kulki po 3 min z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz