sobota, 24 maja 2014

Kulki mięsne nadziewane mozzarellą

Delikatne danie na miłe popołudnie... pachnące bazylią.



















"Kulki mięsne nadziewane mozzarellą"

- 500g mięsa mielonego
- 1 jajo
- 2 łyżki mleka
- 100g startego parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule posiekane
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- oliwa do smażenia
- pół litra rosołu
- sól, pieprz

- 100g mozzarelli pokrojonej w kostkę


Mieszamy mięso z jajkiem, mlekiem, parmezanem, posiekanym czosnkiem, ziołami. Formujemy kulki, do każdej wkładamy kostkę sera mozzarella, dokładnie zalepiamy. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Rozgrzewamy olej na patelni, obsmażamy kulki po 3 min z każdej strony.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz