Chrupiąca bułeczka, wyrazisty serek, na tym szparagi... no marzenie! Na późnowiosenne popołudnie jak znalazł. A jeśli im towarzyszy lampka schłodzonego białego wina...:)
"Grzanki ze szparagami"
- pęczek zielonych szparagów
- bułka wroclawska lub bagietka
- opakowanie białego serka, najlepiej miękkiego koziego
- sok z limonki
- świeży pieprz
-- ew. małe chilli
Bułkę kroimy na cienkie plastry, aby ją w ostatniej chwili opiec w opiekaczu.
Serek mieszamy z sokiem z limonki i pieprzem.
Szparagi kroimy na 3-4 części, obsmażamy ok. 6 min na oleju na patelni z dodatkiem chilli.
Grzanki smarujemy serkiem, układamy na nich ciepłe szparagi i podajemy.
Zapraszam do udziału w konkursie:
OdpowiedzUsuńwww.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html