Mielone mięso "od zawsze" królowało na polskich stołach. I prawdę mówiąc, wcale się nie znudziło. Ale warto nadać mu czasem nieco odświeżony, inny smak.
"Małonudne kotleciki z indyka"
_ pół kilo mięsa z indyka, mielonego_1 jajo_ łyżeczka soli_ szczypta pieprzu_pół łyżeczki kurkumy_ 1cm imbiru, zetrzeć lub posiekać_ małe chili bez pestek, posiekane
Wszystkie składniki starannie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować niewielkie kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Niezawodne z ziemniakami.

"Małonudne kotleciki z indyka"
_ pół kilo mięsa z indyka, mielonego_1 jajo_ łyżeczka soli_ szczypta pieprzu_pół łyżeczki kurkumy_ 1cm imbiru, zetrzeć lub posiekać_ małe chili bez pestek, posiekane
Wszystkie składniki starannie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować niewielkie kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Niezawodne z ziemniakami.
pyszny obiad:)
OdpowiedzUsuń