Sconsy z serem feta i czosnkiem |
"Sconsy z serem feta i czosnkiem"
- 270g mąki
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 2/3 szklanki mleka
- łyżeczka soli
- nieco papryki sproszkowanej /opcjonalnie/
- 7,5 dag sera feta pokrojonego w kosteczkę
- 1 łyżka posiekanego drobno czosnku
Wsypujemy do miski mąkę i proszek, dodajemy sól. Wlewamy mleko i mieszamy mikserem. Dodajemy czosnek i ser, dobrze wyrabiamy.
Na podsypanym mąką blacie formujemy wałek i kroimy na 2-centymetrowe plastry. Układamy je na blasze wyłożonej papierem lub folią i pieczemy w nagrzanym do 200stC piekarniku ok. 20 min. Może mniej, mój piekarnk ma ostatnio humory... Może nie chce dogrzewać domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz