czwartek, 8 stycznia 2015

Kapuśniak z fasolą na szybko

Kapuśniak z fasolą
Trochę niebezpieczne połączenie, ale sycące i genialne na chłodne dni. Szybkie w obróbce, smaczne, czego chcieć więcej?...



















"Kapuśniak z fasolą na szybko"

-1 cebula
- 2 łodygi selara
- 1 marchew
- 2 łyżki oliwy
- liść laurowy
- puszka fasoli w sosie pomidorowym
- puszka pomidorów w kawałkach
- 100g pokrojonej kapusty
- ew. kostka rosołowa/2/

W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i łodygi selera pocięte w plasterki. Przesmażamy, wrzucamy marchew w plasterkach, liść laurowy i smażymy jeszcze dwie minuty.
Wlewamy zawartość puszek fasoli i pomidorów, dolewamy pół litra wody i wrzucamy kostkę rosołową. Wyjmujemy liść laurowy, wrzucamy posiekaną kapustę.
Gotujemy kilka minut, dosmaczamy jeśli trzeba.
Podajemy z kleksem kwaśnej śmietany. Ja mam w domu nastolatka, więc musiałam z dekoracji zrezygnować :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz