Kapuśniak z fasolą |
"Kapuśniak z fasolą na szybko"
-1 cebula
- 2 łodygi selara
- 1 marchew
- 2 łyżki oliwy
- liść laurowy
- puszka fasoli w sosie pomidorowym
- puszka pomidorów w kawałkach
- 100g pokrojonej kapusty
- ew. kostka rosołowa/2/
W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i łodygi selera pocięte w plasterki. Przesmażamy, wrzucamy marchew w plasterkach, liść laurowy i smażymy jeszcze dwie minuty.
Wlewamy zawartość puszek fasoli i pomidorów, dolewamy pół litra wody i wrzucamy kostkę rosołową. Wyjmujemy liść laurowy, wrzucamy posiekaną kapustę.
Gotujemy kilka minut, dosmaczamy jeśli trzeba.
Podajemy z kleksem kwaśnej śmietany. Ja mam w domu nastolatka, więc musiałam z dekoracji zrezygnować :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz