niedziela, 25 stycznia 2015

Naleśniki kokosowe

Naleśniki kokosowe
Afera od rana: nie ma mleka w lodówce! Jakoś samo się nie objawiło... nici z porannej porcji chrupek, czyli podstawy wyżywienia mojego nastolatka. Ale znalazła się puszka mleka kokosowego... mąka, jaja. Nic specjalnego :)














"Naleśniki kokosowe"

- puszka mleka kokosowego /400g/
- 8 łyżek mąki
- 2-3 jaja
- pół łyżeczki soli
- ew. wiórki kokosowe do posypania

Nadzienie:
banan lub inne owoce

Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, sól i jaja. Miksujemy na średnich obrotach.

Smażymy na gorącej patelni delikatnie posmarowanej masłem /pycha!/ lub na oleju.

W ciepły naleśnik zawijamy banana, posypujemy wiórkami kokosowymi lun cukrem pudrem. Można polać sosem czekoladowym, to już będzie rozpusta!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz