środa, 26 marca 2014

Kotlety wieprzowe z miodem

Podobno europejczycy preferują "słodkie" smaki. Może i coś w tym jest, bo my z moim nastolatkiem wsunęliśmy te kotleciki nie wiedząc kiedy. Moje dziecię zsunęło najpierw na bok jabłuszka, ale... w końcu to żadna niespodzianka :).
















"Kotlety wieprzowe z miodem"

- 4-6 plastrów wieprzowiny
- 2 jabłka, obrane, pokrojone w cząstki
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki kremówki /opcjonalnie/
- olej
- sól, pieprz


Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Układamy w nim kotlety, które solimy i pieprzymy.Na nich układamy cząstki jabłek. Polewamy wszystko miodem i ew. śmietanką.
Wstawiamy do nagrzanego na 180stC piekarnika i pieczemy ok.pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz