piątek, 5 października 2012

Cukinia pomidorem nadziewana

A co się stało z drugą połową cukinii od Edyty? Zamieniła się w delikatesowy przysmak. Nigdy nie podejrzewałam tego mało atrakcyjnego warzywka /owocu? ma pestki!!/ o taką subtelność smaku... i to takim małym nakładem pracy;)

















"Cukinia nadziewana pomidorem"

- grubsza cukinia
- dwa sparzone, obrane ze skórki pomidory, wypestkowane, posiekane
- jeden duży ząbek czosnku posiekany
- rozmaryn
- sól, pieprz
- oliwa do polania
- masło do wysmarowania

Cukinię kroimy na plastry, obieramy ze skóry, pozbawiamy pestek.
Pomidory mieszamy z czosnkiem, ziołami, przyprawami. Nakładamy do środków cukinii.
Układamy plastry w wysmarowanej formie, polewamy delikatnie oliwą, wstawiamy do nagrzanego do 180stC piekarnika na ok. 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz