A co się stało z drugą połową cukinii od Edyty? Zamieniła się w delikatesowy przysmak. Nigdy nie podejrzewałam tego mało atrakcyjnego warzywka /owocu? ma pestki!!/ o taką subtelność smaku... i to takim małym nakładem pracy;)
"Cukinia nadziewana pomidorem"
- grubsza cukinia
- dwa sparzone, obrane ze skórki pomidory, wypestkowane, posiekane
- jeden duży ząbek czosnku posiekany
- rozmaryn
- sól, pieprz
- oliwa do polania
- masło do wysmarowania
Cukinię kroimy na plastry, obieramy ze skóry, pozbawiamy pestek.
Pomidory mieszamy z czosnkiem, ziołami, przyprawami. Nakładamy do środków cukinii.
Układamy plastry w wysmarowanej formie, polewamy delikatnie oliwą, wstawiamy do nagrzanego do 180stC piekarnika na ok. 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz