Biszkopciki kawowe z nadzieniem kokosowym |
"Kawowe biszkopciki z nadzieniem kokosowym"
- 2 jaja
- pół filiżanki mąki
- łyżka kawy instant
- łyżeczka proszku do pieczenia
–łyżeczka sody
- 6 łyżek cukru
Nadzienie:
- opakowanie serka mascarpone
- łyżka cukru pudru
- 50g wiórków kokosowych
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie mieszamy z mąką, proszkiem, sodą i kawą instant.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na nią łyżką krążki ciasta / można się pobawić rękawem cukierniczym/. Pieczemy około 10-12 min.
Studzimy i ściągamy z blachy.
W tak zwanym "międzyczasie" mieszamy serek z cukrem i wiórkami. Nakładamy go na powierzchnię jednego ciastka i zamykamy drugim, jak kanapki.
rewelacja porywam kilka do kawy:)
OdpowiedzUsuńByły zaskakująco dobre, to juz czas przeszły :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się pomysł na biszkopciki. Chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń